عوارض و معایب دیر عوض کردن فیلتر دستگاه تصفیه آب
هر دستگاه و وسیلهای که به بازار عرضه میشود، باید مورد تستهای متنوع قرار بگیرد و توسط سازمانها و نهادهای مختلف از جوانب متفاوت مورد بررسی قرار گیرد، به خصوص محصولاتی که به صورت مستقیم در ارتباط با سلامت و بهداشت افراد جامعه قرار دارند. محصولات تصفیه آب نیز از این قاعده مستثنی نیستند. یکی از اجزاء بسیار حیاتی این دستگاهها، فیلترهای آنها است که باید در زمانهای مشخصی تعویض شوند. تأخیر در تعویض این فیلترها ممکن است خطرات و آسیبهای زیادی را به همراه داشته باشد که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد.
عوارض و معایب دیر عوض کردن فیلتر دستگاه تصفیه آب
اگر فیلترهای دستگاه تصفیه آب را به موقع تعویض نکنیم، ممکن است آب تصفیه نشده و با ذرات و آلودگیهای مختلف آلوده شود. این موضوع میتواند منجر به کاهش کارایی تصفیه آب شده و به عبارتی از امکان نفوذ آلودگیها به آب خروجی ناخوشایندی بهرهبرداری کند. علاوه بر آن، عدم تعویض منظم فیلترها میتواند منجر به تشکیل بیوفیلمها در دستگاه تصفیه آب شود که باعث کاهش عملکرد دستگاه و کاهش کیفیت آب میشود.
در زیر، به بررسی برخی عواقب و مشکلاتی که ممکن است ناشی از عدم تعویض به موقع فیلترهای دستگاه تصفیه آب باشد میپردازیم.
شرایطی را در نظر بگیرید که فیلترهای دستگاه تصفیه آب به موقع تعویض نشوند و استفاده بیش از حد از آنها ادامه یابد
حتما بخوانید: تعویض قیلتر دستگاه تصفیه آب |
کاهش عمر مفید دستگاه تصفیه آب:
استفاده بیش از حد، بدون تعویض منظم فیلترها، میتواند منجر به کاهش عمر مفید دستگاه تصفیه آب شود. ذرات و آلودگیهایی که به دستگاه وارد میشوند، ممکن است به قطعات داخلی آسیب برسانند و عملکرد آن را تحت تأثیر قرار دهند. در نتیجه، دستگاه ممکن است زودتر از موعد خراب شود و نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات بیشتری داشته باشد.
افزایش هزینهها:
عدم تعویض به موقع فیلترها میتواند به افزایش هزینههای شما منجر شود. به جای تعویض ساده و به موقع فیلترها، ممکن است نیاز به تعمیر دستگاه یا تعویض قطعات بیشتری داشته باشید که هزینه بیشتری را به همراه دارد. همچنین، کاهش کیفیت آب تصفیه شده نیز ممکن است نیاز به استفاده از روشهای دیگر تصفیه آب را ایجاب کند که آن نیز هزینههای اضافی را به همراه دارد.
بروز عوامل میکروبی در دستگاه و آب خروجی:
در دستگاههای تصفیه آب خانگی ، پس از عبور آب از فیلتر دوم، کلر از آب حذف میشود. حضور کلر در آب به معنای وجود ماده نگهدارنده است که میتواند جلبکها، قارچها و سایر عوامل بیماریزا رشد کنند. در این شرایط، بیوفیلمها به خوبی تشکیل و توسعه مییابند. در طول زمان، آب خروجی نیز حاوی آلودگی میکروبی میگردد، با اینکه هیچ نشانهای از خود بروز نمی دهد. به تدریج، آب بوی ناخوشایندی پیدا کرده و ممکن است طعم آن نیز تغییر کند. اگر این آلودگیها به مخزن منتقل شوند، تمیز کردن آن مشکل خواهد بود و شما مجبور به تعویض مخزن خواهید بود. گاهی اوقات، حتی با تعویض مخزن و همه فیلترها، آلودگی مجدداً بروز میکند و شما از مشکلات آن خسته خواهید شد. تمام این موارد در صورتی رخ میدهند که شما فیلترهای دستگاه خود را در زمان مقرر تعویض نکرده باشید و فیلترها فاسد شده باشند.
خطر بهداشتی:
با تعویض نکردن به موقع فیلترها، خطرات بهداشتی نیز وجود دارد. فیلترهای فاسد شده و آلوده میتوانند برعکس عمل کنند و به جای حذف ذرات مضر، آلودگیها را به آب اضافه کنند. این میتواند به افزایش ریسک بیماریهای مرتبط با آب، مانند عفونتهای معده، دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی، منجر شود.
آسیب به محیط زیست:
استفاده بیش از حد و بدون تعویض فیلترها میتواند منجر به آسیب به محیط زیست شود. فیلترهای فاسد شده دستگاه تصفیه آب حاوی مواد شیمیایی و ذرات مضری هستند که با تماس با محیط زیست و آبهای طبیعی، میتوانند به آن آسیب برسانند. همچنین، در صورتی که فیلترها به موقع تعویض نشوند، ممکن است در حجم وسع این آلودگی ها به آب های زیرزمینی نفوذ کنند. این موضوع میتواند بر تنوع زیستی و سلامت محیط زیست تأثیر منفی بگذارد.
حتما بخوانید: تاثیر مواد شوینده بر آب های زیرزمینی |
کاهش کیفیت آب تصفیه شده:
فیلترهای دستگاه تصفیه آب نقش مهمی در بهبود کیفیت آب خام و حذف آلودگیها و ذرات مضر دارند. با انقضای مدت زمان استفاده از فیلترها و عدم تعویض آنها، کارایی آنها کاهش مییابد و کیفیت آب تصفیه شده نیز کاهش مییابد. این ممکن است باعث ایجاد بو و طعم نامطبوع در آب شود و احتمالاً آلودگیها و مواد شیمیایی را به آب منتقل کند.
محدودیت در تأمین آب سالم:
بدون تعویض منظم فیلترها، دستگاه تصفیه آب به درستی عمل نخواهد کرد و قادر به تأمین آب سالم و تمیز نخواهد بود. این موضوع میتواند برای شما و خانوادهتان محدودیتهایی در استفاده از آب سالم ایجاد کند و نیاز به تامین آب از سایر منابع را به همراه داشته باشد.
در نتیجه، توصیه میشود که فیلترهای دستگاه تصفیه آب به موقع تعویض شوند و استفاده بیش از حد از آنها جلوگیری شود تا عمر مفید دستگاه حفظ شود، هزینهها کاهش یابد، خطرات بهداشتی از بین برود، محیط زیست حفظ شود و تأمین آب سالم برای شما و خانوادهتان تضمین شود.
اگر مصرف کمی داشته باشیم باز هم باید فیلترهای تصفیه آب را تعویض کنیم؟!
شما با مصرف کم نیز از عوارض و معایب دیر عوض کردن فیلتر دستگاه تصفیه آب در امان نیستید.
زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه فقط برای فیلتر ممبران و فیلتر مرحله یک دستگاه تصفیه آب تاحدی به میزان مصرف و آلودگی آب منطقه بستگی دارد
اما سایر فیلتر های دستگاه تصفیه آب به این علت که کربن اکتیو (کربن فعال) هستند ، از زمانی که آب میخورند فعال میشوند و ماکسیمم فیلتر های پایینی تا شش ماه و فیلتر های بالای دستگاه( به جز فیلتر ممبران) تا یک سال تاریخ مصرف و استفاده دارند و بعد از این زمان خاصیت خود را چه از آب استفاده کنید و چه استفاده ی کمی کنید از دست میدهند!
و علاوه بر از دست دادن خاصیت فیلتر ها ، نه تنها به فیلتر اصلی دستگاه یا همان ممبران و سایر قسمت هادستگاه مانند پمپ و مخزن آسیب جدی وارد میکند، بلکه برای سلامتی زیان بار است؛ زیرا فیلتر های که از تاریخ مصرفشان زمانی میگذرد به علت تاریک بودن و مرطوب بودن داخل فیلتر بهترین مکان برای به وجود آمدن قارچ و جلبک و سایر باکتری ها میباشد.
توجه داشته باشید عدم تعویض به موقع فیلترها،باعث کاهش کیفیت آب و آسیب به سیستم دستگاه میشود.
بعد از تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب بهتر است که در یک یا چند مرحله هر بار بعد از حدود یک ساعت به مدت ۴،۵ دقیقه آب را تخلیه کنیم
به این علت که فیلتر های جدید دستگاه کاملا شستشو داده شوند که اگر آلودگی و یا ذره ی کوچکی از فیلتر ها خارج شد ما مصرف نکیم همچنین با این کار مخزن نیز که محل ذخیره ی آب قدیمی بوده ، پُر و خالی میشود که اگر آلودگی از قبل در مخزن وجود داشته و یا آب قدیمی باقی مانده باشد کاملا تخلیه شود و سپس با خیال راحت از دستگاه تصفیه آب استفاده کنید.
* برای جلوگیری از اسراف و هدر رفت آب میتوانید از آبی که تخلیه میکنید برای شستشو و یا آبیاری گیاهان استفاده نمایید